ZBIRKA ZA OTROKE

Knjige za otroke odlikuje premišljena vsebinska navezava na kulturno dediščino (ljudsko izročilo o bajeslovnih in drugih bitjih, ki nastopajo kot junaki). Slikanice za mlajše otroke so izjemno barvite. Besedilo je rimano in dosledno metrično oblikovano. Izbor pesmi smo uglasbili in izdali CD z glasbo za otroke. 

Srečni dan prašička


Vsak dan je lahko srečen dan. V dolini, kjer stoji tovarna oblakov, živi prašičkova družina.

Preberite več ...

CD Hojahoj, zapoj, pozoj!


Izvirna, kakovostna avtorska vokalno-instrumentalna glasba, primerna za mlajše otroke (3 do 10 let). Omogoča ustvarjalno gibanje in plesno izražanje.

Preberite več ...

Poskok po Šaleški dolini


Poskok je prikupna kača s štirimi nogami, najposkočnejši pravljični junak. Izgubljeno kačjo kronico išče med zanimivostmi iz sedanjosti in preteklosti Šaleške doline.

Preberite več ...

O srečni kozi


Ljubka, duhovita in navihana naslovna junakinja, srečna kozica, nam veselo prepeva 13 zabavnih pesmi o svojih dogodivščinah in doživetjih.

Preberite več ...

O jamskem škratu


Jamski škrat Bergmandeljc je varuh podzemnih zakladov. Z njim ni dobro češenj zobati, vendar se nam v 13 pesmih razkrije tudi škratova prijazna, igriva, hudomušna in malce strahopetna narava.

Preberite več ...

Jaz, usnjarski vajenec Jure


V knjigi je predstavljen dan šoštanjskega fantiča, usnjarskega vajenca v eni največjih usnjarn Avstro-Ogrske – Woschnaggovi fabriki. Kje stanuje? Kaj dela? Kako se zabava?

Preberite več ...

O malem mastadontu


Masti je mali mastodont, bitje iz pradavnine. Predstavi se v 13 rimanih pesmih, v katerih duhovito pripoveduje o svojih pripetljajih, vsakodnevnih opravilih, sorodnikih in o tem, kar ima najraje.

Preberite več ...

O grajskem duhu


Našemu grajskemu duhu je ime Kunigunda. Živi na Velenjskem gradu. Kot grofični ji oče ni dovolil, da bi se poročila z mlinarjem. Zato je prejokala sedem dni in se spremenila v duhca.

Preberite več ...

O mali vili


Mala vila je čisto prava vila. Ima dolge, dolge kite in belo, prosojno haljico. Vstaja s prvo zoro in v jutranji rosi odpleše vilinji ples ob robu spečega vulkana. Vila - kot se spodobi - tudi čara.

Preberite več ...

Pozojeva grajska pot


V vodniku je na kratko in slikovito predstavljenih pet znamenitosti, ki si jih ogledamo na sklenjeni poti. To so štirje gradovi: Velenjski grad in gradovi Šalek, Ekenštajn in Turn ter območje potopljenih Škal.

Preberite več ...

O jezerskem zelenjačku


Jezerski zelenjaček biva v steklenem gradu na dnu jezera v Šaleški dolini. Je potomec gorske vile in povodnega moža, še najbolj podoben ribi z rokami in s smešno frizuro.

Preberite več ...

The Dragon`s Castle trail


We will see and learn about five sights on the circular trail. These are five castles: Velenje Castle, the castle of Šalek, Ekenštajn and Turn, and the site of sunken Škale.

Preberite več ...